mandag den 22. marts 2010

Super lækker jordskokkesuppe!

Den ser måske ikke ud af meget, men denne her jordskokkesuppe smager helt vildt godt! Den er syrlig, sød, fyldig, cremet og supernem at lave! Siden vi fik opskriften har vi spist den 4 gange...indenfor 2 uger ;-) I den oprindelige opskrift bliver der brugt ret meget fløde - det er slet ikke nødvendigt, den smager skønt bare med en smule fløde. Jeg skriver den oprindelige opskrift:

Skummende Jordskokkesuppe til 4 personer 

Suppen :
200g Jordskokker
2 Skarlotteløg
1 Fed Hvidløg
Lidt frisk Timian
1 Dl Hvidvin
½ l Hønsefond (vand og 1 bouillonterning)
¼ l Piskefløde
Karse til pynt

Croutoner :
2 skiver Sandwichbrød
2 Dl Planteolie

Suppen :
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Jordskokkerne skrælles og skæres i grove tern.
I en gryde smeltes smør og heri svitses løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt tern af jordskokker og sauter let uden at jordskokkerne tager farve. Tilsæt Timian og hvidvin og kog vinen ind til 2/3.
Nu tilsættes hønsefond og det hele koges ved svag varme under låg til jordskokkerne er møre. Når jordskokkerne er møre tilsættes fløde og det koges godt igennem ca. 4 min. Suppen blendes og sigtes igennem fin sigte. Hældes tilbage i gryden og smages til med salt og peber. Afhængig af hvor tyk man ønsker sin suppe kan denne koges ned til den ønskede konsistens. Suppen kan med fordel skummes op inden servering med stavblender. Drys lidt karse over inden servering.
Suppen serveres med godt ristede croutoner stegt i rigelig neutralt smagende olie. (Laves inden eller imens suppen koger).

Velbekomme !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar